Zásada opatrnosti v účetnictví - Lankašová, Fabiana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá jednou z nejvýznamnějších obecných účetních zásad, kterou je zásada opatrnosti. Vymezuje jednotlivé nástroje této zásady, jako jsou rezervy, opravné položky. Součástí práce je také soubor praktických příkladů, které se týkají daného tématu.
Principle of caution in accounting
Keywords: účetnictví; zásady; opatrnost; rezervy; ocenění; accounting; principles; precaution; reserves; valuation