Okamžiky s Otou Pavlem v sportovní žurnalistice a próze - Homoláč, Marek (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá sportovní osobností Oty Pavla. Zpracovává žurnalistické a sportovní díla Oty Pavla v kontextu odborné sekundární literatury a archivního bádání v Literárním památníku národního písemnictví. Práce se dále zabývá objevením dosud nepopsaných faktů o Otu Pavlovi a také zmapováním sportovního naturelu Oty Pavla. Cílem práce je na základě provedených analýz vyobrazit Otu Pavla v jeho životní etapě sportovního publicisty a sportovce a poskytnout vhled do osobnosti Oty Pavla. Cílem práce je také popsání stylu, jakým Ota Pavel psal a jak tvořil své sportovní povídky.
Moments with Ota Pavel in sports journalism and prose
Keywords: Pavel, Ota; sportovní žurnalistika; sport; sportovci; novináři; Dukla mezi mrakodrapy; Pohádka o Raškovi; sportovní literatura; Pavel, Ota; sports journalism; sports; athletes; journalists; Dukla among the skyscrapers; A fairy tale about Raška; sports literature