Neolitické sídlištní situace a nálezy z parcel č. č. 838/1, 837/21 v Libišanech - Břízová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2016)
Předložená práce se zabývá archeologickým materiálem ze dvou záchranných archeologických výzkumů, které probíhaly na parcelách v Libišanech, okr. Pardubice, v roce 2013. Jedná se o parcely s neolitickým osídlením, zejména je zde zastoupena kultura s vypíchanou keramikou a kultura s lineární keramikou. Archeologický materiál byl zdokumentován a poté porovnáván s materiálem z dalších zkoumaných parcel v Libišanech či z jiných neolitických sídlišť s podobnými nálezy.
Neolitic Settlement in Libišany and Archeological Discoveries from the Parcels Nrs. 838/1 and 837/21
Keywords: Libišany; Neolit; Neolitické osídlení; keramika; kamenná industrie; kultura s vypíchanou keramikou; kultura s lineární keramikou; Neolithic; neolithic settlement; pottery; stone industry; the Stroked Pottery culture; the Linear Pottery culture