Pojištění motorových vozidel v České republice - Horáková, Petra (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá dvěma pojistnými produkty na českém pojistném trhu, a to pojištěním za škodu způsobenou provozem vozidla a havarijním pojištěním. Práce je zaměřena na historii těchto typů pojištění a dále se specializuje na jejich charakteristiku, význam a popis. Druhá část je věnována statistickým ukazatelům v oblasti povinného ručení, pojišťovnám v ČR, jejich podílu na trhu a nabídce pojištění vzorovým subjektům. Poslední část práce je orientována na analýzu pojištění u Allianz pojišťovny, a. s.
Motor vehicle insurance in the Czech Republic
Keywords: pojištění motorových vozidel; povinné ručení; pojištění odpovědnosti z provozu vozidla; havarijní pojištění; český pojistný trh; pojišťovny; motor vehicle insurance; car insurance; liability insurance; damage caused by vehicle operation; accident insurance; Czech insurance market; insurance companies