Modelování relaxačních procesů ve sklech - Stříteský, Daniel (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem bakalářské práce je testování vlivu různých typů deformací na hodnotu aktivační energie. Experimenty s daty byly simulovány a vyhodnocovány teoreticky pomocí zjednodušené Moynihanovy rovnice. Nakonec byly výsledky porovnány s reálným experimentem na DSC kalorimetru.
Simulations of relaxation processes in glasses
Keywords: Sklo; strukturní relaxace; TNM model; DSC kalorimetr; Glass; structural relaxation; DSC calorimetr