Hodnocení kvality poskytované péče ve zdravotnickém zařízení hospitalizovanými pacienty - Línková, Sandra (Univerzita Pardubice, 2014)
Předmětem diplomové práce je Hodnocení kvality poskytované péče ve zdravotnickém zařízení hospitalizovanými pacienty. Práce se skládá z části teoretické a výzkumné. Část teoretická vymezuje pojem kvalitu péče, význam komunikace a měření spokojenosti pacientů jako kritérium kvality péče. Výzkumná část práce je provedena formou kvantitativního výzkumu. Výzkum obsahoval sběr dat formou dotazníků vyplňovaných hospitalizovanými pacienty v pěti nemocnicích Pardubického kraje. Data získaná kvantitativním výzkumem byla použita pro statistické ověření hypotéz. V závěru práce jsou doporučení pro zlepšení fungování některých oblastí péče a význam monitorování kvality péče do budoucna.
Evaluation of the quality of care provided in a medical facilities by hospitalized patients
Keywords: kvalita péče; spokojenost; hospitalizace; Pardubický kraj; the quality of care; satisfaction; hospitality; Pardubice Region