Analýza činností útvaru Nákup a Prodej ve vybraném podniku - Zajíček, Marek (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou činností nákupu a prodeje v podniku C.P.A. CZECH s.r.o. V úvodní kapitole jsou definovány základní teoretické pojmy, jako jsou nákup a prodej a činnosti s nimi související. Druhá kapitola je zaměřena na praktickou část, kde je podnik nejdříve stručně popsán a následně jsou analyzovány činnosti nákupu a prodeje. Analýza je především zaměřená na charakteristiku vývoje nákladů na nákupní činnost a nákladů na prodejní činnost, dále se jedná o vývoj pohledávek a obchodního plánu. Analýza podniku proběhla v letech 2014 až 2018. Poslední kapitola obsahuje zhodnocení činností podniku spolu s doporučením a návrhem na zlepšení.
Analysis of the activities of the Purchasing and Sales department in the selected company
Keywords: nákup; prodej; hodnocení; analýza; C.P.A. CZECH s.r.o.; purchase; sell; evaluation; analysis; C.P.A. CZECH s.r.o.