Partnerství neziskového sektoru a veřejné správy v oblasti sociálních služeb ve vybraných městských částech hlavního města Prahy. - Draxlerová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá vztahem mezi neziskovým sektorem a veřejnou správou na poli sociálních služeb a podobami, jakých může tato interakce nabývat. Největší pozornost je věnována partnerské formě spolupráce. Kromě této problematiky jsou popsány základy fungování neziskového sektoru a sociálních služeb, zvláště pak v podmínkách České republiky a jejího právního pořádku. Práce se sekundárně věnuje i financování neziskového sektoru a sociálních služeb a vztahu mezi zadavateli, poskytovateli a uživateli sociálních služeb.
The partnership of non-profit sector and public service in social services in selected urban neighbourhoods of Prague.
Keywords: neziskový sektor; neziskové organizace; veřejná správa; sociální služby; non-profit sector; non-profit organizations; public service; social services