Rekonstrukce techniky barokní nástěnné malby z Očistcové kaple v bývalé piaristické koleji v Litomyšli podle části restaurované malby na kolmé severní stěně v lunetě pod klenbou (pracovně označené jako č. 6) s výjevem Archanděl Michael vybírá duše, které budou vyvedeny z temnoty zatracení - Rokosová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce komplexně analyzuje možné postupy a použití materiálů při vzniku části barokní nástěnné malby z piaristické koleje v Litomyšli a předkládá její rekonstrukci. Dále srovnává technologie několika nástěnných maleb ze stejného historického období jejich vzniku a nabízí historický přehled nástěnné malby od antiky po 19. století. Věnuje se vývoji litomyšlského piaristického areálu s důrazem na Očistcovou kapli, její funkci a náměty jednotlivých výjevů.
Keywords: nástěnné malby; techniky; průzkumy; Rekonstrukce; piaristé; baroko; historický vývoj