Umělé enzymy - Vacková, Martina (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na umělé enzymy. Umělé enzymy jsou v této práci rozděleny podle struktury do čtyř skupin. Každá skupina je popsána a doplněna příklady. Další části práce se zabývají biosenzory a možnostmi zakotvení enzymu nebo umělého enzymu na elektrodový povrch. Poslední část práce uvádí několik publikovaných senzorů na bázi umělých oxidáz a jejich výsledky při stanovení vybraných fenolických látek.
Artificial enzymes
Keywords: enzymy; umělé enzymy; tyrosináza; katechol oxidáza; biosenzory; modifikace povrchu elektrody; senzory na bázi umělé oxidázy; enzymes; artificial enzymes; tyrosinase; catechol oxidase; biosensors; electrode surface modification; artificial oxidase-based sensors