Možnosti využití starších Business Jetů v EU - Zaitsev, Arsenii (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem práce bude na základě současně platné legislativy provedení analýzy počtu letadel dané kategorie a zhodnocení možnosti využití v komerční letecké dopravě při zachování úrovně bezpečnosti a konkurenceschopnosti vůči novým typům. Současně v práci bude ekonomické zhodnocení provozních nákladů a tím vytvoření jednoho z nástrojů pro rozhodování managementu provozovatele těchto letadel.
Possibilities of using older Business Jets in the EU
Keywords: Business jet; předpis; provozní náklady; fixní náklady; variabilní náklady; cena letové hodiny; Business jet; regulation; operating costs; fixed costs; variable costs; flight hour price