Klima vnitřních prostor - Josefy, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem bakalářské práce je návrh a implementace aplikace, která bude umožňovat vizualizaci a monitorování vnitřního klimatu objektu. Vstupní data pro aplikaci budou získávána pomocí zařízení připojených do sítě LoRaWAN. Pro přenos zpráv od zařízení bude využito platformy CRA. Aplikace bude umožňovat dohledání daného zařízení na mapě, vizualizaci měřených hodnot pomocí grafů a stanovení limitů měřených hodnot. O překročení stanovených limitů bude uživatel aplikace informován. Teoretická část práce poskytuje přehled o problematice internetu věcí, dále pojednává o sítích LPWA a obsahuje popis sítě LoRaWAN. Praktická část popisuje návrh a implementaci aplikace a obsahuje přehled využitých technologií a hardwarových komponent.
Measuring of environmental values in buildings
Keywords: Internet věcí; webová aplikace; LoRa; LoRaWAN; monitorování; senzory; TypeScript; MicroPython; Internet of Things; web application; LoRa; LoRaWAN; monitoring; sensors; TypeScript; MicroPython