Systémový přístup a systémové myšlení - Chovancová, Anna (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této diplomové práce je vytvoření modelu, který klasifikuje země podle jejich ekonomické vyspělosti s využitím rozhodovacích stromů a neuronových sítí. Za účelem splnění tohoto cíle byly objasněny základní pojmy jako systém, systémový přístup a systémové myšlení. Dále byly popsány vybrané metody modelování a v závěru zhodnoceny výsledky jednotlivých modelů a vybrán nejvhodnější model.
Systems approach and systems thinking
Keywords: systémový přístup; systémové myšlení; systémy; rozhodovací stromy; neuronové sítě; návrh modelu; analýza modelu; SPSS Clementine; Systems approach; systems thinking; systems; decision trees; neural networks; design model; analysis model; SPSS Clementine