Analýza vybraných ukazatelů vnitřní bezpečnosti ve vybraných obcích - Rohanová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce je zaměřena na analýzu vybraných ukazatelů vnitřní bezpečnosti v obcích, jež jsou a nejsou zřizovatelem městské policie. Popisuje problematiku v oblasti finanční, struktury činnosti městské policie a vývoje kriminality ve městě, která je zřizovatelem městské policie a v obci, která spolupracuje s městskou policií na základě veřejnoprávní smlouvy. V závěru se tato práce věnuje následnému vyhodnocení výsledků a navržení možných doporučení.
Analysis of selected indicators of internal security in selected municipalities
Keywords: obecní policie; policie; veřejnoprávní smlouva; kriminalita; bezpečnost; municipal police; police; public contract; criminality; safety