Plynová chromatografie polyethylenglykolkarbonových kyselin - Jurenka, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 1998)
Byly analyzovány methoxypolyethylenglykokarboxylové a polyethylenglykoldikarboxylové kyseliny v derivatizované formě pomocí plynové chromatografie. Dále byla stanovena kyseliny mléčná vedle kyseliny propionové ve vzorku sýra.
Keywords: methoxypolyethylenglykokarboxylové kyseliny; polyethylenglykoldikarboxylové kyseliny; Analýza; plynová chromatografie; kyselina mléčná; stanovení v sýru