Implementace nařízení kapitálové přiměřenosti bank - Bakalíková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá bankovním sektorem a jeho regulací z celosvětového i národního hlediska. Jsou zde vymezena rizika a regulatorní opatřeními k řízení rizik. Diplomová práce analyzuje vývoj a dopady implementace dohody o kapitálové přiměřenosti Basel II na bankovní sektor. Jsou zde nastíněny i dopady připravovaných pravidel Basel III, která mají být plně implementována do roku 2019. Poslední část práce je zaměřena na ukazatel kapitálové přiměřenosti v konkrétních bankovních subjektech.
Implementation of the capital adequacy of banks
Keywords: bankovní systémy; bankovní regulace; úvěrové riziko; operační riziko; kapitálová přiměřenost; Basel II; Basel III; banking system; bank regulation; credit risk; operational risk; capital adequacy; Basel II; Basel III