Kompozitní materiály používané při sportovním rybolovu a ve vybraných sportovních odvětvích. - Brzobohatý, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce, v teoretické části, pojednává o historii, vývoji a technologiích zpracování kompozitních materiálů. Zvoleným kritériem pro rozdělení kompozitů jsou typy výztuží a matric. Technologie zpracování jsou zaměřeny na vybraná sportovní odvětví, především sportovní rybolov. V praktické části se věnuje experimentálním metodám stanovení teploty skelného přechodu Tg, modulu pružnosti a meze pevnosti v ohybu, a hmotnostního zastoupení výztuže a matrice u série rybářských prutů.
Composite materials used to sport fishing and in the selected sports.
Keywords: výztuž; matrice; vlákno; kompozit; vstřikování; rolování na trn; pultruze; rybářský prut; Reinforcement; resin; fiber; composite; injection molding; tube rolling; pultrusion; fishing rod