Využití majetku města k financování městského rozpočtu - Belej, Jan (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor v práci definuje vlastnictví majetku i jednotlivé druhy majetku. Charakterizuje okresní města Pardubického kraje. Mapuje jejich příjmy z pronájmu nemovitého majetku a z prodeje. Provádí jejich vzájemnou komparaci. V závěru uvádí určitá doporučení pro obce jak lépe využívat svůj majetek.
Application of property to finance the city budget
Keywords: města; rozpočty; financování; majetek obcí; příjmy; veřejná správa