Manipulační technika ve společnosti J.M.I.T. a.s. - Vlček, David (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zaměřuje na problematiku manipulace s materiálem, jako na jednu z činností vnitropodnikové logistiky. Nejprve je stručně vysvětlen pojem vnitropodniková logistika a následně se teoretická část práce věnuje manipulační technice. V praktické části je představena dopravní společnost provozující přepravní manipulační soupravy pro podnik zabývající se výrobou varné techniky. Dále je navržen nový druh pohonu pro tyto manipulační soupravy a provedeno ekonomické zhodnocení tohoto návrhu.
Material handling technology in the company J.M.I.T. a.s.
Keywords: podniková logistika; manipulace s materiálem; manipulační technika; pohon; tahače; in-house logistics; material handling; material handling technology; propulsion; trucks