Bezpečnostní problémy cizinců na Pardubicku - Vlasáková, Nela (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá problematikou cizinců, která je podrobněji zaměřena na oblast bezpečnosti a ochrany obyvatelstva. Cílem této práce je nejprve teoreticky objasnit cizineckou problematiku v České republice, dále ji blíže specifikovat s ohledem na Pardubický kraj a následně provést výzkum prostřednictvím dotazníkového šetření, který zanalyzuje bezpečnostní problémy cizinců na Pardubicku.
Security problems of foreigners in the Pardubice region
Keywords: cizinci; Pardubický kraj; bezpečnost; informovanost; foreigners; Pardubice region; safety; awareness