Finanční analýza vybraných bank - Koloburdová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá hodnocením finanční výkonnosti vybraných bank. Diplomová práce popisuje fungování bank, proces finanční analýzy a jednotlivé poměrové ukazatele. Dále se diplomová práce zabývá poměrovými ukazateli vztahujícími se k finanční výkonnosti bank a metody CAMEL. Na základě zjištěných výsledků je provedena komparace výkonnosti vybraných bank, která je podpořena výsledky shlukové analýzy. Tato práce se dále věnuje i predikci budoucího vývoje finanční výkonnosti vybraných bank.
The financial analysis of selected banks
Keywords: banky; produktivita; efektivnost; model CAMEL; shluková analýza; výkonnost bank; banks; productivity; efficiency; CAMEL method; cluster analysis; performance of banks