"Komparace studujících studijních oborů - Komunitní studia a Sociální antropologie" - Bednářová, Erika (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce obsahuje přípravu a realizaci dotazníkového šetření, na jehož základě jsou porovnávány obory Komunitní studia a Sociální antropologie. Cílem dotazníkového šetření je zjistit odpovědi na otázky, kdo a proč studuje uvedené obory. Na první výzkumnou otázku se díváme nejprve z hlediska sociálního postavení studentů (jejich kulturního a ekonomického kapitálu) a poté z hlediska jejich současné situace (spokojenost studijní a mimostudijní), v této otázce také zjišťujeme hodnotové orientace studentů. U otázky, proč studují, nás zajímají hlavně důvody volby a budoucí profesní a životní plány studentů.
"The Comparison of students of the Fields of Studies - Community Studies and Social Anthropology"
Keywords: terciární vzdělávání; dotazníkové šetření; kulturní kapitál; hodnoty; výzkum; sociální postavení; studijní obory; tertiary education; questionnaire investigation; cultural capital; values; research; social status