Česká recepce díla Herty Müllerové - Novotná, Anežka (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce věnovaná ohlasu českých překladů díla současné spisovatelky Herty Müllerové se zaměří na česká vydání této autorky a jejich ohlas. Studentka sestaví bibliografii těchto ohlasů a na základě vybraných textů vymodeluje obraz autorky v prostředí českých médií a analyzuje hlavní rysy a kontexty recepce jejích děl v českém prostředí.
Czech reception of Herta Müller's work
Keywords: Müllerová, Herta; česká recepce; německá próza; současná literatura; Nobelova cena; život v německé menšině; Rumunsko; Radka Denemarková; Müller, Herta; Czech reception; German prose; contemporary literature; Nobel Prize; life in the German minority; Romania