Měření efektivnosti poskytovaných veřejných služeb - Pichová, Simona (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zaměřuje na oblast poskytování veřejných služeb knihovnami na území České republiky. V úvodních kapitolách disertační práce je zpracována rešerše odborné literatury, převážně zahraniční, týkající se možností a způsobů oceňování přínosů knihovnických služeb. Další část práce se zabývá aktuální situací v aplikované metodice hodnocení benefitů veřejných knihoven v českém prostředí. Cílem práce je navržení nejvhodnějšího způsobu oceňování přínosů knihovnických služeb v České republice. Disertační práce si rovněž klade za cíl vytvořit jednoduchý model pro rozpočet nákladů veřejných knihoven za účelem jeho využití v praxi.
Measurement of the Effectiveness of Public Services
Keywords: Veřejné služby; veřejné knihovny; ocenění benefitu; kontingentní oceňování; efektivnost; public services; public libraries; valuation of benefit; contingent valuation; effectiveness