Vliv vybraných faktorů na denitrifikaci pomocí BioPelet - Kulhavý, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na sledování vlivů vybraných faktorů na denitrifikaci pomocí BioPelet. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na výskyt dusíkatých látek v přírodě, s důrazem kladeným na odpadní vody. Jsou zde uvedeny způsoby jejich odstraňování a to jak biologickými, tak i dalšími postupy. Experimentální část je zaměřena na posouzení vlivu vybraných faktorů (teplota, počáteční koncentrace dusičnanů, množství rozpuštěného kyslíku atd.) na činnost denitrifikačních bakterií získaných z komerčně dostupného produktu pod názvem N/P Reducing BioPellets.
The effect of selected factors on the denitrification using BioPelet
Keywords: bakterie; čistění odpadních vod; denitrifikace; N/P Reducing BioPellets; bacteria; wastewater treatment; denitrification