Investování do zahraničních podílových fondů - Řezáč, Martin (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá analýzou trhu podílových fondů. Cílem je poskytnutí přehledu o možnostech investování do zahraničních podílových fondů a porovnání s podmínkami, které nabízí domácí podílové fondy. V teoretické části jsou popsány principy fungování podílových fondů a vysvětleny základní pojmy, se kterými se investor běžně setkává. Dále se práce zabývá požadavky, které musí zahraniční fondy splnit, chtějí-li poskytovat své služby v České republice. V praktické části pak práce popisuje skupinu fondů investiční společnosti Credit Suisse Asset Management a pokouší se o srovnání s fondy domácími. V závěrečné části je příklad skutečné investice do zahraničního podílového fondu.
Investment to the foreign unit trust
Keywords: podílové fondy; Kapitálové trhy; investiční fondy; cenné papíry; Akcie; dluhopisy; investování