Eliminace procedurální bolesti u dětí v přednemocniční a nemocniční péči - Palzerová, Dominika (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou bolesti u dětských pacientů. Konkrétně je zaměřena na eliminaci procedurální bolesti, s cílem zjistit způsoby odvádění pozornosti dětí v přípravě na bolestivý výkon v nemocnici a v přednemocniční péči. Praktická část je zpracována prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů a uvádí zkušenosti odborníků z praxe v této oblasti péče.
Elimination of procedural pain in children in prehospital and hospital care
Keywords: dětský pacient; eliminace; procedurální bolest; child patient; elimination; procedural pain