Zavedení polymerázové řetězové reakce pro studium exprese UCP-2 mRNA v tkáních potkana - Zobaníková, Marie (Univerzita Pardubice, 2005)
Tato práce poskytuje náhled do problematiky uncoupling proteinů (UCP), zabývá se ovlivněním exprese především UCP-2. V práci jspou uvedeny principy a postupy izolace RNA, reverzní transkripce, polymerázov řetězové reakce a identifikace produktů PCR. Dále pak postupy, výsledky a závěry optimalizace PCR pro UCP-2 cDNA.
Introduction of polymerase chain reaction for the study of UCP-2 mRNA expression in rat tissues
Keywords: buněčná respirace; polymerázové řetězové reakce; uncoupling proteiny; hepatocyty