Modelování a řízení linky na výrobu kosmetických přípravků - Masáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá modlováním a řízením výroby kosmetických přípravků. Je proveden popis technologie a pro tuto technologii je odvozen matematický model a stanoveny jeho konstanty. Provedené experimenty jsou naprogramované v prostředí Matlab-Simulink a stávající řídicí systém je ověřen na modelu. Výsledné průběhy teplot soustavy jsou porovnány experimentálně. Model dobře vystihuje chování s naměřenými hodnotami.
Simulation and control of line on cosmetic preparation
Keywords: kosmetické přípravky; technologie; Modelování