Analýza využití cloud computingu ve firemním prostředí - Svoboda, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je realizovat výzkum na využívání cloud computingu firmami a státními organizacemi v ČR a provést analýzu jeho využívání a dopadů na efektivitu organizace. Autor práce představí základní dělení a principy cloud computingu. Provede dotazníkové šetření na jeho využívání v prostředí firem a státních organizací v ČR. Na základě vyhodnocení dotazníkového šetření provede analýzu nasazování cloud technologií v prostředí ČR a důvody pro jeho zavádění a nezavádění. Na závěr práce autor připraví případovou studii pro ukázkové řešení nasazení cloud technologií.
Cloud computing analysis in a corporate domain
Keywords: cloud computing; company; organization; research; podniky; organizace; výzkum