Intrakavitální brachyterapie a úloha radiologického asistenta při ní - Ivanová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce seznamuje s možností léčby pacientek s gynekologickými nádory pomocí radioterapeutické metody intrakavitální brachyterapie. Popisuje základní anatomii orgánů, vývoj brachyterapie a vývoj léčby od jejich začátků až po dnešní moderní postupy léčby těchto malignit. Závěrem je uveden konkrétní případ pacientky s gynekologickým karcinomem a popsán postup provedení intrakavitální brachyterapie.
Intracavitary brachytherapy and the role of the radiology assistant in it
Keywords: intrakavitální brachyterapie; brachyterapie; léčba; nádorová onemocnění; intracavitary brachytherapy; brachytherapy; treatment; cancer