Kooperace podniků z pohledu teorie her - Nováková, Sabina (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kooperace podniků. V textu je věnována pozornost teorii her a jejímu uplatnění v rámci podnikové spolupráce. V souvislosti s danou problematiku je zde definována hra zvaná vězňovo dilema. V práci jsou uvedeny strategie, které by měly podniky aplikovat pro jejich budoucí rozvoj na trhu. Hlavní částí práce je posouzení, zda-li kooperační strategie u vybraných podniků opravdu vedla k jejich celkové větší prosperitě.
Corporate cooperation from a game theory perspective
Keywords: Vězňovo dilema; kooperativní hry; zásady kooperace; teorie her; strategie; Prisoner's dilemma; cooperative games; principles of cooperation; game theory; strategy