Dítě v pěstounské péči - Konfrštová, Simona (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce pojednává o problematice náhradní rodinné péče v ČR, stěžejním tématem je pěstounská péče, její formy, historie a zprostředkování. Také se ale zabývá identitou ohroženého dítěte a náhradním rodičovstvím. Výzkumná část práce je zpracována designem případové studie a je o početné pěstounské rodině a o jejich každodenních problémech.
Child in Foster Care
Keywords: pěstounská péče; vztahy; výchova; rodina; identita dítěte; foster care; relationship; family; substitutive family care; identity of child