Benchmarking a možnosti jeho využití u České pošty, s.p. - Kolcunová, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem diplomové práce je navrhnout realizaci metody benchmarking v podmínkách České pošty, s.p., popsat jednotlivé fáze možné implementace metody benchmarking a stanovit vhodné parametry pro porovnávání provozoven automatizovaných balíkových dodejen. V další části práce je popsán přínos realizace metody benchmarking v provozovnách automatizovaných balíkových dodejen a zhodnocení nákladů na provádění benchmarkingu v podniku Česká pošta, s.p.. Také jsou zformulovány náměty pro proces neustálého zlepšování. Závěrečná část diplomové práce shrnuje očekávané náklady a přínosy spojené se zaváděním metody benchmarking v podniku Česká pošta, s.p..
Benchmarking and possibilities of implementation in Czech post s.p.
Keywords: benchmarking; automatizované balíkové dodejny; ekonomické zhodnocení