Uchovávání biologických materiálů při nízkých teplotách - Valdés Mitchell, Diego Alejandro (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami uchovávání biologických materiálů při nízkých teplotách a problémy vyskytujícími se během kryoprezervace. V jednotlivých kapitolách jsou vysvětleny principy těchto metod a popsány specifické procedury pro uchovávání materiálů živočišného a rostlinného původu.
Cryopreservation of biological materials
Keywords: Cryoconservation; liquid nitrogen; vitrification; osmosis; cryoprotectant; kryoprezervace; kapalný dusík; vitrifikace; osmóza; kryoprotektant