Analýza nezaměstnanosti v krajích České republiky - Faist, Kamil (Univerzita Pardubice, 2006)
Tématem této bakalářské práce je Analýza nezaměstnanosti v krajích České republiky. Práci jsem rozdělil do tří částí. V první části je vysvětlen obecně pojem nezaměstnanost, uvádím její způsob měření, příčiny a důsledky. V druhé části stručně charakterizuji jednotlivé kraje, jejich rozlohu, počet obyvatel a základní ukazatele jejich výkonnosti. V navazující části je nastíněna celková situace regionů v oblasti nezaměstnanosti, její dlouhodobý vývoj a srovnání s Českou republikou. V závěru provádím vzájemnou komparaci krajů podle různých hledisek problematiky trhu práce.
The analysis of unemployment in regions of the Czech republic
Keywords: Nezaměstnanost; kraje ČR; vývoje; trhy práce