Odpadové hospodářství ve výrobním podniku - Sobotková, Stanislava (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce pojednává o problematice odpadového hospodářství nejprve z obecného (teoretického) hlediska. Z počátku jsou zde vysvětleny základní pojmy a význam managementu odpadů. Dále je zde popsána legislativa a uvedeny dobrovolné nástroje vhodné pro implementaci odpadového hospodářství v podniku. V další části jsou vysvětleny moţné způsoby zpracování a nakládání s odpady. Praktická část této práce se zaměřuje na plán odpadového hospodářství zvoleného podniku, mnoţství a druhy odpadů, které daný podnik produkuje svou činností. V závěru je navrţen vhodný způsob nakládání s těmito odpady, jeţ můţe představovat pro podnik výhodnou alternativu k současné situaci.
Waste management in production plant
Keywords: trvale udržitelný rozvoj; odpad; odpadové hospodářství; zpracování odpadů; nakládání s odpady; sustainable development; waste; waste management; methods of waste treatment; waste management