Porovnání výpočtu jízdních dob před a po zavedení systému ETCS - Telecká, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce analyzuje vlakový zabezpečovač ETCS a představuje míru realizace v České republice a v evropských zemích. Dále se zabývá dopadem systému ETCS na výpočet jízdních dob. V druhé části práce je popsán současný stav výpočtu provozních intervalů a následných mezidobí. Ve třetí kapitole identifikuje případy, ve kterých došlo zavedením systému k ovlivnění jízdní doby nebo provozního intervalu. Výstupem práce jsou konkrétní příklady výpočtů, na kterých je demonstrován vliv systému ETCS.
Comparison of the calculation traveling times before and after introducing ETCS system
Keywords: implementace; ETCS; vlakový zabezpečovač; jízdní doby; provozní intervaly; implementation; ETCS; automatic train control; traveling times; operating intervals