Fikce, parodie a utopie Patrika Ouředníka - Vecková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2021)
Z názvu bakalářské práce Parodie, fikce a utopie Patrika Ouředníka vyplývá, na co se bude práce zaměřovat - jsou to spisovatelovy svobodné prostory jazyka. Teoretické znalosti o jednotlivých literárních žánrech a jazykových postupech (utopie, dystopie, parodie a fikce) budou aplikovány do praxe. Na vybraných autorových dílech bude objasněno, které konkrétní svobodné prostory jazyka autor využívá. Cílem práce je tedy vysvětlit, jak autor těchto prostorů jazyka využívá ve svých prozaických dílech, ale i za jakým účelem vytváří osobitý spisovatelský rukopis.
Fiction, Parody and Utopia by Patrik Ouředník
Keywords: Ouředník, Patrik; utopie; dystopie; parodie; fikce; svobodné prostory jazyka; Ouředník, Patrik; utopia; dystopia; parody; fiction; free areas of language