Hodnocení dopadů teroristických útoků na vývoj ekonomik vybraných zemí - Davidová, Eva (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je zaměřena na ekonomické důsledky teroristických útoků. V práci je nejprve uvedena základní charakteristika terorismu a následně jsou analyzovány makroekonomické důsledky terorismu. Přiblížen je také vliv terorismu na cestovní ruch. Hlavní část práce se věnuje analýze ekonomických dopadů dvou konkrétních teroristických útoků, a sice útoků 11. září a madridských bombových útoků v roce 2004.
Evaluation of the Impact of Terrorist Attacks on the Economic Development in Selected Countries
Keywords: terorismus; ekonomické důsledky terorismu; HDP; útoky 11. září; madridské bombové útoky; terrorism; economic consequences of terrorism; GDP; September 11th attacks; bombing attacks in Madrid