Poetics of place: Oxfordshire in literature - Horáková, Klára (Univerzita Pardubice, 2010)
Předkládaná práce se zabývá literaturou v hrabství Oxford ve Velké Británii. Seznamuje čtenáře s popisem měst v hrabství Oxford a detailně popisuje Oxfordskou univerzitou. Předkládá fakta o spisovatelích, kteří zde žili či studovali a popisuje publikace, které byly napsány o tomto kraji. Pozornost je zaměřena hlavně na autory, kteří psali o studentském životě na univerzitě v Oxfordu. Konkrétně se jedná o autory, Dorotha L. Sayersová, Max Beerbohm, Matthew Arnold, Brandon Thomas a Thomas Hardy. Práce předkládá detailní popis děl uvedených autorů a jejich analýzu. Cílem této práce je zmapovat výše uvedené a rozebrat anglická dila, prózu, drama, poezii, výše zmíněných autorů. Cílem analýzy je dokázat autorův vztah k hrabství Oxford.
Poetika místa: Hrabství Oxford v literatuře
Keywords: regionalismus; hrabství Oxford; univerzita Oxford; regionalism; Oxfordshire; Oxford University