Depot doby bronzové ze Lhoty u Chroustovic na Chrudimsku - Vích, David; Kmošek, Jiří (My University, 2019)
V k. ú. Lhota u Chroustovic (Pardubický kraj, Česká republika) byl s pomocí detektoru kovů nalezen bronzový depot. Nález bylo možné částečně zdokumentovat in situ, depot ale z větší části narušila hluboká orba. Čtyři srpy, tulejovitá sekera a kus měděného ingotu datují hromadný nález do HA2 či spíše HB1.
A Bronze Age hoard from Lhota u Chroustovic in the Chrudim region
Keywords: Kultura lužických popelnicových polí – depot – východní Čechy – SEM/EDS analýza – metalografie; Lusatian Urnfield culture – hoard – eastern Bohemia – SEM/EDS analysis – metalography