Znalosti studentů 1.-3. ročníku oboru Radiologický asistent o ionizujícím záření - Havlová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce zjišťuje úroveň znalostí o ionizujícím záření u studentů 1. - 3. ročníku oboru Radiologický asistent Univerzity Pardubice. Teoretická část se věnuje obecné charakteristice ionizujícího záření a jeho rozdělení, veličinám a jednotkám záření, historii, zdrojům a biologickým účinkům ionizujícího záření a v neposlední řadě i radiační ochraně. V průzkumné části je provedeno šetření metodou test-retest pomocí dotazníku s kvantitativním hodnocením získaných dat.
Knowledges of 1st to 3rd year Radiology Assistant students on ionizing radiation
Keywords: ionizující záření; RTG záření; stochastické účinky; deterministické účinky; radiační ochrana; ionizing radiation; X-ray; stochastic effects; deterministic effects; radiation protection