Analýza cestovního ruchu v České republice - Kubínová, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu cestovního ruchu v České republice, neboť se toto téma dotýká každého z nás. Ale jedná se také o odvětví, které významně ovlivňuje ekonomiku státu. Nejprve je popsán cestovní ruch obecně - formy, druhy, možnosti a zajištění. Poté je pozornost věnována významům cestovního ruchu, zejména ekonomikou za posledních 20 let. Poslední část využívá data ke statistickému zkoumání - podobnosti mezi kraji, odhad návštěvnosti území, vlivu sezónnosti a určení vlivů na návštěvnost památek.
Analysis of tourism in the Czech republic
Keywords: cestovní ruch; ekonomický vývoj; kraje; památky; sezónnost; návštěvnost; tourism; economic development; regions; traffic; seasonality; sights