Specifické nabídky programů zacházení ve Věznici Pardubice - Křejbská, Pavla (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá programy zacházení Věznice Pardubice.První kapitola se zabývá tématem české vězeňství, kde je rozebrána základní terminologie, historie trestu a přiblížená organizace Vězeňské služby ČR. Druhá kapitola charakterizuje Věznici Pardubice od historie po současnost. Třetí nejrozsáhlejší kapitola popisuje programy zacházení ve Věznici Pardubice a její specializovaná oddělení. Poslední čtvrtá kapitola je věnována výzkumu s použitím metody analýza dokumentů. Sledovala jsem průběh programů zacházení z komplexních zpráv odsouzených s cílem zjistit, jestli se volnočasové aktivity opakují a proč. V závěru práce je shrnuta problematika zacházení s odsouzenými v pardubické věznici.
Specific treatment programs in Pardubice Prison
Keywords: prisons; Criminality; punishment; treatments programs; věznice; Kriminalita; trest; programy zacházení