Prevence HPV infekcí u žen - Antošová, Vlasta (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce pojednává o problematice dodržování preventivních postupů a do-poručení v souvislosti s možnou nákazou virem HPV u žen. Práce je složena z části teoretické a praktické. V teoretické části je popsána anatomie ženských pohlavních orgánů, virus HPV, rizikové faktory podporující vznik infekce tímto virem a dále současné možnosti preventivních opatření. V praktické části jsou uvedeny informace o výsledcích provedeného výzkumu, jenž měl za cíl zjistit, do jaké míry jsou ženy a této problematice informovány a zda tyto informace využívají.
Prevention of women's HPV infections
Keywords: lidský papilomavirus; HPV; prevence; děložní čípek; genitální bradavice; karcinom děložního čípku; human papillomavirus; preventions; cervix; condyllomata; cervical cancer