Krátkodobá předpověď poptávky u rychloobrátkového zboží - Fejtová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou krátkodobého prognózování poptávky po rychloobrátkovém zboží. V teoretické části je provedena literární rešerše zaměřená na proces prognózování poptávky a jeho význam. Dále je zde charakterizováno rychloobrátkové zboží a metody prognózování, které lze použít pro tvorbu prognóz poptávky po rychloobrátkovém zboží se zaměřením na krátkodobý časový horizont. V praktické části je popsán proces prognózování poptávky ve společnosti Moravia Lacto a.s. a je provedena analýza a následná prognóza poptávky u vybraných druhů výrobků pomocí vhodných prognostických metod.
Short-term forecasting demand in the fast moving consumer goods sector
Keywords: Krátkodobé prognózování poptávky; prognózování poptávky po rychloobrátkovém zboží; metody krátkodobého prognózování; Short-term demand forecasting; forecasting demand in the fast moving consumer goods sector; techniques of short-term forecasting