Povinný poslední rok předškolního vzdělávání - analýza současného stavu ve městě Trutnov - Zákravská, Tereza (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem bakalářské práce je analyzovat a popsat současnou situaci, která se týká povinné předškolní docházky v posledním roce před nástupem do základní školy. Práce se bude zabývat legislativou a především zkušenostmi jednotlivých mateřských škol ve městě Trutnov a také pedagogickým, psychologickým a sociálním vlivem povinné docházky na dítě v předškolním věku. V této práci bude také zahrnut popis předškolního období a školní zralost. Předpokládám spolupráci s mateřskými školami, rozhovory s řediteli a analýzu dokumentů.
Compulsory last year of pre-school education - analysis of the current quality in Trutnov
Keywords: předškolní vzdělávání; povinný poslední rok; mateřské školy; předškolní rok; děti předškolního věku; pre-school education; compulsory last year; kindergartens; pre-school year; pre-school children