Fenomén stáří : sociological perspective - Gállová, Vladimíra (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zaměřuje na problematiku stáří v dnešní společnosti, zabývá se příčinami a důsledky demografického stárnutí, hovoří o postavení seniorů ve společnosti, jejich životě v rodině i alternativách péče. Významná část práce je věnována sociologickému průzkumu v domově důchodců v Hradci Králové.
Old age
Keywords: stáří; domovy důchodců; sociální péče; Senior