Účinnosť daňovej politiky v podmienkach ČR a v EU - Ziemba, Ján (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práca sa zaoberá daňovou politikou ako súčasť politiky fiškálnej a jej účinnosťou. Práca popisuje základné pojmy z oblasti daní a štruktúru daňového systému Českej republiky ale aj najvýznamnejšie dane. Taktiež obsahuje popis distribúcie daní ako aj jej teoretické východisko. Záverečná časť práce sa venuje daňovej politike Európskej únie.
Effectiveness of Tax Policy in the Czech Republic and the EU
Keywords: dane; daňové príjmy; daň z pridanej hodnoty; distribúcia daní; daňová kvóta; taxes; tax revenues; value added tax; distribution of taxes; tax quota